Oyama-jinja

22 Kes

Vuonna 1599 perustettu ja 1873 nykyiselle paikalleen siirretty Oyama pyhäkkö nakottaa Kanazawan linnan liepeillä. Se on pienehkö ja olisi melko mitäänsanomaton pyhäkkö, jos sen 25 metriä korkea portti ei yhdistelisi erikoisella tavalla japanilaisia, kiinanlaisia ja myös eurooppalaisia uskonnollisten rakennusten tyylejä. Sanotaan että sen ylintä kerrosta on käytetty majakkana, tosin meri on niin kaukana ettei siitä juuri laivoille ole hyötyä.

Portin suunnitteli ja rakennutti alankomainen arkkitehti 1875. Portti alunperin oli Kanazawan linnan sisäänkäyntinä ja vasta myöhemmin siirrettiin pyhäkön alueelle.

Pyhäkön itsensä rakennutti Maeda klaanin toinen johtaja, Maeda Toshinaga, hänen isänsä Maeda Toshiien kunniaksi. Pyhäkön alueella on puutarha lampineen, jonka elementtien pitäisi kuulemma muistuttaa harppuja ja luuttuja. Mä en henk.koht. moisia muotoja nähnyt, mutta ehkä olenkin esteettisesti vähän sokea.
Puutarhassa oli mm. kultainen sammakko…

…sekä jokseenkin eriskummallinen patsas. Ehkä kyseessä on tulkinta haikaroista tuomassa lapsia perheisiin??? Kuljetustyyli ei vaikuta turvalliselta. Luulisin että uutukaisella naperolla olisi perille päästyään ainakin nyrjähänyt niska ja pari raajaa muljahtanut sijoiltaan.


Ja viimeisimpänä, mutta mielestäni parhaimpana fotona on se kuuluisa portti auringon laskiessa, jolloin värikäs ikkuna huipulla pääsee oikeuksiinsa. Taustalla olevat modernit rakennukset pilaa vähän maisemaa. Pitäisiköhän poistaa ne kuvasta GIMPillä?! 🙂

Mainokset

Yksi vastaus to “Oyama-jinja”

  1. äiti 22.06.2014 klo 23:50 #

    Toistan itseäni: hienoja kuvia!!! Ei ne talot haittaa, ei niitä tarvitse katsoa ;-).
    Kyllä se lasten maailmaan tulo oikeastikin on aika rankkaa ja ainakin solisluu saattaa murtua. Ovat kuitenkin aika ”joustavia”… Hieno patsas joka tapauksessa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: