Vanha uusimaailma ja uusi uusimaailma??

11 Hei

Pikku kävelyreissu Osakan eteläosissa. ”Shinsekai” tarkoittaa uutta maailmaa ja on Osakan kaupunginosa Tsutenkaku-tornin ympäristössä. Kävelyreissu on melkoinen nostalgiatrippi minulle, koska Osakassa asuessaan tuli käytyä Shinsekaissa useita kertoja, mutta edellisestä visiitistä on jo ainakin 2 vuotta. Tornista ja siellä majailevasta Billiken-hahmosta voitte lukea tuosta linkatusta aikaisemmasta artikkelista. Tässä jutussa kerron lyhykäisesti tästä kaupunginosasta.

Shinsekai oli uusi kaupunginosa, joka rakennettiin 1900-luvun alussa. Sen eteläiseen puoliskoon otettiin vaikutteita New Yorkista ja pohjoiseen puolikkaaseen puolestaan Pariisista. Alueeseen kiinteästi kuului lyhytikäinen Luna Park huvipuisto, jonka symboliksi alkuperäinen Tsutenkaku pystytettiin.

Toisen maailmansodan jälkeen Osaka ei panostanut Shinsekain alueen jälleenrakentamiseen niin paljoa kuin muihin kaupunginosiin, minkä seurauksena ”uusimaailma” olikin nimensä vastaisesti huonokuntoisimpia ja köyhimpiä osia kaupungista. Alue on täten houkutellut historiansa aikana värikästä ja joskus vähän vaarallista porukkaa. Maine vaarallisena alueena ei ehkä ole ansaittu etenkin kun otetaan huomioon yleinen turvallisuustaso Japanissa, mutta silti kuulemma Osakalaiset välttävät Shinsekaihin menoa varsinkin iltaisin. Sinällään paradoksaalista, koska alueella on useita mainioita ravintoloita ja izakaya-pubeja. Kushiage, nam nam! Nykyään alue on huomattavasti rauhallisempi kuin ennen ja en olisi enää niin huolissani Shinsekain maineesta. Alueella on myös pallokalaravintoloita, pachinko-mestoja sekä edullisia vaatekauppoja.

Marginaaliväestö onkin nyttemmin siirtynyt Shinsekain ulkopuolelle, lähinnä etelään, missä asustaa Osakan suurin keskittymä kodittomia, prostituutteja ja kuulemma transvestiitteja (toisistaan riippumattomia varmaan…).

Lisää okonomiyakia!

Shinsekaista noin kilometrin päässä Tennojin asemalla on upo-uusi oikeasti uutta maailmaa edustava keväällä 2014 avattu Abeno Harukas-pilvenpiirtäjä. Nimi tulee Abenon kaupunginosasta ja sanasta ”harukasu”, mikä tarkoittaa kirkastumista. Se on 300 metriä korkea ja täten Japanin korkein rakennus ohittaen Jokohaman Landmark Towerin neljällä metrillä. Toki Skytree ja vanha Tokyo Tower on korkeampia, mutta ne lasketaankin kuuluvan torneiksi vähäisen lattiapinta-alan takia. Mielenkiintoisesti Tokiolla on pilvenpiirtäjäkaupungin imago, mutta itse asiassa kolme Japanin viidestä korkeimmasta rakennuksesta onkin Osakan prefektuurissa ja vain Tokion korkein vasta viidentenä. Abeno Harukas sisältää mm. näköalatasanteen, hotellin, toimistoja ja tavaratalon (suurin Japanissa), mutta valitettavasti ei ollut aikaa tutustua mestaan sen tarkemmin.

Vieressä nakotti uusi Tokion Kichijojistakin tuttu Moomin Stand. Alla kuva Tsutenkakulta ostetuista saaliista. Jumbokokoisia ja spesiaalinmakuisia Pocky-suklaatikkuja.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: