Uusien kulmien etsimistä Narassa, osa 1

13 Hei

Vaikka olen käynyt Narassa lukemattomia kertoja, ei se koskaan tunnu tylsältä. Kun ympyrät on jo tuttuja, voi heittää itselleen haasteen kuvailla asioita vähän uusista kulmista tai muuten vaan keskittyä enemmän fotoiluun uusien paikkojen ihmettelemisen sijaan. Valokuvia kertyi plakkariin melkoinen määrä, joten jaan ne pariin artikkeliin. En taida keskittyä tässä jutussa niin paljoa taustojen selittelyyn, koska niistä voitte lukea vaikka aikaisemmista artikkeleista klikkaamalla ”Nara”-kategoriaa tuosta alta… tai sitten vaikka Wikipediasta.

Mikan-hedelmiä (Japanilainen mandariinin sukuinen sitrus) Kofuki-ji temppelin Nanen-do hallin edessä.

Naran vanhan kaupungin katuja.

Muutama otos Yoshikien puutarhasta.Uusia kulmia ”mai ääs”… Tajusin että olen ottanut yllänäkyvän kuvan tai sen variaation ainakin 4-5 kertaa.
Mielestäni yksi japanilaisten puutarhojen mielenkiintoisia pointteja on se että kaiken ei tarvitse olla vehreää tai elinvoimaista ollakseen kaunista. Kuten yllä oleva puunrunko sopii maisemaan hyvin ja on kuvan mielenkiintoisin elementti, vaikkakin jo kuollut. Periaatteessa japanilaisissa kivipuutarhoissa voi olla kaikki elementit korvattuna elottomilla asioilla, mutta silti niitä kutsutaan puutarhoiksi.


Sitten Todai-ji temppelille.

Naran kaksi tunnetuinta nähtävyyttä, Todai-ji (tosin vain portti) ja kaupungissa vapaana vaeltavat kauriit.


Yllä saa kuvaa tuon maailman suurimman puurakennuksen mittasuhteista. Tällä kertaa ei ollut banaania mukana mittatikuksi, joten joudutte tyytymään ihmisiin. Alla on yksityiskohta Todai-jin julkisivusta. Se näyttää mielestäni kasvoilta. Jos nuo luukut avaa, näkyy rakennuksen sisällä olevan jättimäisen Buddha-patsaan kasvot pitkälle porttien ulkopuolelle.Yllä klassinen potretti paikan pääjehusta. Alla puolestaan jyrkät portaat daibutsu-do:n ullakolle, jonne ei tavallisilla tallaajilla ole asiaa.


Hieman epätyypillinen kuvakulma isosta patsaasta. Kuinkakohan kauan Buddhalla kesti tuon hiustyylin laittamiseen joka aamu? Alla on hieman pelottavan näköinen Binzurun patsas, joka nakottaa ison Buddha-hallin ulkopuolella. Binzuru on suosituin kaikista Buddhalaisuuden Arhateista. Binzurun vanhat patsaat ovat yleensä hyvin kuluneita koska uskotaan hänellä olevan parantavaa voimaa. Palvojat hierovat patsaan sitä kohtaa, jonka toivovat itseltään parantuvan.

Yksi vastaus to “Uusien kulmien etsimistä Narassa, osa 1”

  1. äiti 14.07.2014 klo 18:29 #

    Japanilaiset puutarhat ovat käsittämättömän kauniita ja sinun kuvissasi on käsittämättömän taidokkaita kuvakulmia!!!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: