Uusien kulmien etsimistä Narassa, osa 2

17 Hei

Hehei! Lisää kuvia Narasta. Aloituskuvassa näkyy tiivistetysti Naran itäisten alueiden olennaisimmat pointit; peura, kivilyhty ja puna-valkoiset pyhäköt. Se on kuitenkin vain maistiainen tulevasta. Jatketaan matkaa siitä mistä viime kerralla jäätiin, eli Todai-jin ympäristöstä.

Tämä iso pronssinen kello kuuluu Todai-jin lukuisiin rakennelmiin. Usein kun puhutaan Todai-jin temppelistä, ajatellaan vain edellisessä artikkelissa puheena ollutta suuren Buddha-patsaan sisältämää hallia. Todellisuudessa Todai-jin temppeli käsittää useita kymmeniä rakennuksia varsin laajalla alueella.

Valitettavasti parru oli lukittu kiinni eikä kelloa päässyt kumauttamaan.

Mikä lienee itse asiassa varmaan ihan hyvä asia, koska kellon alla matkamuistoja myyvällä papparaisella olisi muuten tosi kelju duunipaikka.

Seuraavaksi kavutaankin rinnettä ylös läpi vanhojen korttelien kohti Nigatsu-do hallia, joka myös kuuluu Todai-jin temppelikompleksiin.

Jos rinne ei riitä, niin treenausta voi jatkaa portaikkojen avulla.

Olen tyytyväinen yllä olevaan kuvaan. Se tosin näyttää paljon paremmalta suuremmalla resoluutiolla. Pidän siitä koska siinä on mukavasti syvyysvaikutelmaa. Etualan juurakko ja puut kehystävät taustalla olevan pyhäkön rakennuksia. Tulee fiilis kuin löytäisi metsässä vaeltaessaan jonkun salaisen pyhän paikan. No, metsää Naran itä-osissa riittää, mutta tuo Tamukeyama Hachiman-gu pyhäkkö ei ole erityisen salainen.


Yllä, puu halaa (vai kuristaa?) toista.

Alla, Kasuga-taisha pyhäkön lukuisia lyhtyjä.


Kasuga-Taisha on vuonna 768 perustettu ja UNESCOn maailmanperintölistalla oleva pyhäkkö. Se on Fujiwara-suvun pyhäkkö. Kyseisestä mahtisuvusta voitte lukea vaikka täältä. Prossilyhtyjen lisäksi pyhäkön ympärillä on lukuisia kivilyhtyjä, jotka ovat valaistuna kaksi kertaa vuodessa, talvella ja kesällä, Mantoro-festivaalien aikaan.


Riippivaoksainen aikaisin kukkiva kirsikkapuu Naran kansallismuseon buddhalaisen taiteen tutkimuskeskuksen pihalla. Muuten Narassa olivat kirsikkakukinnot vasta aivan alkutekijöissään. Alla viimeisenä kuvana hienosti poseeraava peura.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: