Heian pyhäkkö sakura-kauden alussa

20 Hei

Reippailimme keväällä ympäri Kiotoa. Ensiksi tutustuimme Heian pyhäkköön ja lähinnä sen puutarhaan. Tämä pyhäkkö on melko epätyypillisen tuore ja on perustettu vuonna 1895. Alunperin se oli muinaisen Heian palatsin osittainen rekonstruktio teollisuusnäyttelyä varten. Tapahtuman jälkeen palatsin annetiin jäädä paikalleen ja se muutettiin Shinto-pyhäköksi. Historiansa aikana pyhäkkö on ehtinyt palamaan kerran tuhkaksi vuonna 1976 ja rakennettiin kolmen vuoden päästä uudelleen lahjoitusvaroin.

Yllä näkyy puutarhan riippuvaoksaisia kirsikkapuita, jotka olivat vielä kukattomia. Olin vieraillut siellä aiemmin hieman myöhäisempään vuodenaikaan, jolloin nämä puut olivat kukassaan. Sitä vanhempaa artikkelia voitte lukea täältä.

Päätin sitten kuvailla muita asioita puutarhassa. Tämän vehreän levähdyspaikan rakentaminen ei ollut mikään pieni urakka. Puutarhuri Jihei Ogawalla kesti yli 20 vuotta suunnitella ja rakennuttaa se.


Siellä täällä varhain kukkivat lajikkeet olivat punaisena.Alla olevassa kuvassa käytin lammen ylittävän sillan kattoa ja tolppia kehystämään yksittäisen kirsikkapuun.

Samainen puu toiselta puolelta.


Yllä olevassa kuvassa on kolme ”kurkea”. Löydätkö ne kaikki? Alla puolestaan käytin lammen reunalla olevan havupuun oksia maskeeraamaan sillalla olevat ihmismassat pois kuvasta. Siten kuvasta tuli paljon rauhallisempi ja vähemmän turistimainen. Lisää Kioton näkymiä ja täyteläisempiä kukintoja seuraavassa artikkelissa.

Mainokset

2 vastausta to “Heian pyhäkkö sakura-kauden alussa”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sateen jälkeen Shosei-en puutarhassa | Tatu @ nihon - 19.11.2014

    […] on katoksellinen kiinalaistyylinen silta, Kaito-ro. Se edustaa samaa tyyliä kuin esim. Heian pyhäkön silta, mutta on toki huomattavasti […]

  2. Kioton keisarillisen palatsin puisto | Tatu @ nihon - 16.01.2015

    […] 794 vuoteen 1227, jolloin se tuhoutui tulipalossa. Heian palatsia ei tule sekoittaa nykyiseen Heian pyhäkköön, joka tosin on saanut vaikutteita muinaisesta palatsista. Keisari perheineen asusti Kioton […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: