Kirsikankukkakävely itä-Kiotossa

27 Hei

Keväinen reippailu Kiotossa jatkui edelleen. Kamo-joen (suomeksi Ankkajoki) varrella lukuisia kirsikkapuita ja ne olivat jo täydessä kukassa. Aurinko pääsee paistamaan esteettömästi pitkin päivää, joten puut lienevät otollisessa paikassa kukkien puhkeamiseen kaupungin keskiarvoa aikaisemmin. Koska viikonpäivä oli lauantai, myös paikalliset olivat sankoin joukoin liikkeellä kukintoja ihmettelemässä ja kuvailemassa.

Tämä Ankkajoki virtasi aikoinaan eri kohdassa, mutta kun Japanin pääkaupunki siirrettiin Heian-kauden alussa nykyisen Kioton alueelle joen kulkua muutettiin. Se siirrettiin virtaamaan keisarillisen palatsin ja kaupungin keskustan itäpuolelta, koska uskottiin mahdollisesti kaupungin halkaisevan joen symbolisoivan koko maan epäyhtenäisyyttä.

Joen tulviminen uhkasi pääkaupunkia useita kertoja. Silloinen keisari luettelikin kolme kontrolloimatonta asiaa: Sohei-munkit, arpakuutiot ja Kamo-joen vesi. Nykyään joessa toki on riittävät vallit ja ylivuotojärjestelmät tulvien varalle.

Alla pari kuvaa Nishi Hongan-ji temppeliin kuuluvan Ootanihon mausoleumin alueelta. Kyseinen paikka sisältää myös erittäin laajan hautausmaan. Tämän hautausmaan kyljessä kulkee polku ylös kohti kuuluisaa Kiyomizun temppeliä. Kiyomizu on suosittu turistikohde ja täten erittäin ruuhkainen varsinkin näin viikonloppuisin. Hautausmaata seuraileva polku ei juuri ole ihmisten tiedossa, joten sitä pitkin pääsee Kiyomizun temppelille paljon joutuisammin ruuhkia välttäen.


Alla pari kuvaa Kiyomizun kirsikkakukinnoista.


Kiyomizulta matka jatkui pohjoiseen kohti Maruyaman puistoa Sannenzaka ja Ninenzaka (suom. kolmannen vuoden mäki ja toisen vuoden mäki) niminen reitti on täynnä pieniä kojuja jotka myyvät matkamuistoja ynnä muuta sälää, mutta erityisesti makeita herkkuja nimeltään Nama Hatsuyashi. Niitä voi maistella eri makuvaihtoehtoja, joten kulkemalla kaupasta toiseen saa kyllä vatsansa täyteen jopa ilmaiseksi. Toki korrektia olisi ostaa edes yksi paketti mukaan tuliaiseksi.


Maruyama puiston kuuluisin nähtävyys on suuri vanha kirsikkapuu. Nautin puistossa terveellisen välipalan suklaabanaanin muodossa.

Viereisessä Yasaka pyhäkössä oli meneillään häät. Kulkueen kärjessä asteli pari Mikoa.

Ja perässä hääpari perheineen.
Vanha tavaroidenkuljetusmäki on aina yksi Kioton varteenotettavimmista hanami-paikoista. Tällä kertaa kukinnot eivät tosin olleet ihan täysin auenneet, joten oksat olivat jokseenkin paljaita.


Alla kuvia Nazen-ji zen-temppelin alueelta.
Nanzen-jilta jatkettiin pohjoiseen Filosofin polkua pitkin. Matkan varrella oli kahvilan edessä vanha kärry, jonka paikalliset kissa ovat omineet lepopaikakseen.

Filosofin polun varrella oli siellä täällä varsin komeita kirsikkapuita.


Lopuksi pari kuvaa Kioton rautatieasemalta. Sen länsipäässä oleville portaille oli lisätty led-valoja, mitkä näytti lähinnä ajankohtaisia kirsikakukkakuvia tai sitten vaan geneerisiä värikkäitä valoesityksiä. Viime Kioton visiitillä valosysteemiä ei ollut. Ihan jännä tapa hyödyntää muuten harmaata portaikkoa.


Yksi vastaus to “Kirsikankukkakävely itä-Kiotossa”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kävelyä Biwa-Kioto kanaalin varrella | Tatu @ nihon - 11.11.2014

    […] Suuri osa kanaalista kulkee tunneleissa vuoren alla. Päätepiste on Nanzen-ji temppelin lähellä, missä vanhat akveduktit jakavat ja kuljettavat vettä eteenpäin. Kioton päässä olevan yläjuoksun padon ja kanaalin päätepisteen välillä on 36 metrin korkeusero, minkä takia kanaalia pitkin kulkeneet veneet asetettiin kiskoitetulle liuskalle ja laskettiin/nostettiin varovasti. Systeemi oli toiminnassa vuoteen 1948 asti. Nykyään kiskoliuska on suosittu kirsikankukintojensa takia. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: