Ryokan

16 Elo

Ryokan on japanilainen majatalo. Se siis on mielenkiintoinen vaihtoehto tyypilliselle hotellimajoitukselle matkaillessa ympäri Japania. Perinteisen muotonsa ne saivat Edo-kaudella, jolloin matkustaminen Osakan, Kioton ja Edon välillä oli varsin rankkaa ja kesti useita päiviä. Ryokaneja perustettiin aikansa valtaväylien varrelle jotta matkaajat pystyivät viettämään yön kohtuullista korvausta vastaan.

Nykyään ryokaneja on lähinnä maaseudulla kuumien lähteiden yhteydessä. Usein kun päätetään mennä viikonloppureissulle onseniin, kohteena on usein ryokan, vaikkakin joidenkin onseneiden kylkeen on rakennettu isompia hotellejakin. Ryokanit ovat nykyään kovin harvinaisia suuremmissa kaupungeissa, mutta vielä on jäljellä siellä täällä pieniä urbaaneja ryokaneja, niinkuin tässä artikkelissa esiintyvä Nagoyan keskustassa. (kuvat mahtavaa kännykkälaatua)

Tämä majatalo näyttäisi ulkoisesti melko tavalliselta kodilta ellei portilla ja talon seinässä olisi valokylttejä osoittamassa sen olevan ryokan. Sijaintikin on hiljaisen pikkukadun varrella, asuintalojen ympäröimänä. Siellä ei ollut mitään merkkejä mistään onseneista. Paikka onkin ryokanien huomattavasti edullisempi ala-laji, Minshuku. Tämä tarkoittaa että tarjolla ei ole yleellisiä kylpyjä, huoneissa ei ole omia WC-tiloja ja ateriat ovat yksinkertaisemmat, jos niitä edes tarjotaan. Minshukun omistajat asuvat yleensä samassa rakennuksessa ja jakavat esim. kylpytilat vieraiden kanssa. Alla yläkerran käytävällä oleva käsienpesualue.

Muuten huoneet ovat samanlaiset kuin kalliimmissa ryokaneissa. On tatami matot, vieraat voivat pukeutua yukata-takkeihin, liukuovet ja yö nukutaan futoneilla. No, huoneet ovat myös ”vähän” pienempiä. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, jo seurueemme rinkat täyttivät ison osan huoneestamme. Hinnaltaan tämä ryokan/minshuku oli samalla tasolla kuin kaikista halvimmat bisneshotellit mitä Rakutenin kautta löytyi.

Hotelliin verrattuna pystyimme saimme paljon persoonallisemman majoituskokemuksen valitsemalla tämän paikallisen perheen ylläpitämän ryokanin. Talon isäntä oli varsin mukava veijari, joka on fanaattinen sumopainin ystävä (seuraaja ei harrastaja), ja hän oli innoissaan kuultuaan että minä ja Nenis kävimme katsomassa sumoa Osakassa. Kaiken kaikkiaan hyvät unet tuli nukuttua, varsinkin kun jaoimme meidän pari huonetta niin että äänekkäin kuorsaaja nukkui yksin omassa huoneessa ja me muut toisessa… hieman ahtaammin, mutta hiljaisuudesta nauttien.

Lopun bonuskuvana otos läheisestä pienestä Shinto-pyhäköstä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: