Sateen jälkeen Shosei-en puutarhassa

19 Mar

Poikkesin Yodobashi Camerasta kotiinpalatessani Shosei-en puutarhaan (tunnetaan myös nimellä Kikoku-tei). Se alunperin rakennettiin Higashi-Honganjin pääpapin kiinteistöksi. Se edustaa ’Chisen-Kaiyu-Shiki teien’ -tyyliä, eli on kävelypuutarha lammella. Puutarha on aivan Kioton keskustassa vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kioton päärautatieasemalta. Siitä kielii yllä oleva kuva, jossa näkyy aseman kupeessa sijaitseva Kioton Torni. Itse puutarha on melko puistomainen johtuen suuresta lammesta ja laajasta nurmialueesta. Niiden lisäksi siellä on useita teehuoneita ja pari mielenkiintoista siltaa. Puutarha valmistui vuonna 1657, mutta paloi poroksi vuosina 1858 ja 1864. Paikka uudelleenrakennettiin tämän jälkeen kolmessa vuodessa.

Yllä näkyy lampi Rinchi-tei ja Tekisui-ten nimisten rakennusten vieressä. Kyseiset talot ovat tatamipäällysteisiä laajoja hallimaisia tiloja isoilla liukuovi-ikkunoilla.

Alla oleva porttirakennus, nimeltään Boka-kaku, on aika erikoinen. En ole nähnyt sellaista missään muussa japanilaisessa puutarhassa. Toiseen kerrokseen kuljetaan kummallakin laidalla olevia jyrkkiä portaita pitkin.Alla on katoksellinen kiinalaistyylinen silta, Kaito-ro. Se edustaa samaa tyyliä kuin esim. Heian pyhäkön silta, mutta on toki huomattavasti pienempi.Yllä lumpeita suuremman lammen pinnalla. Tämä lampi on epätyypillisen suuri puutarhan kokoon nähden. Sen pinta-ala on noin puolet koko alueesta.

Alla oleva vanha silta on nimeltään Shinsetsukyo, eli lumipäällysteinen silta. Ehkäpä sen katoksettomuus saa sen peittymään lumeen… silloin erittäin harvoin kun Kiotossa lunta edes sataa.


Päätetään kierros kuvaan samasta puusta millä aloitettiin. Kuten siitä huomaa, on ruska-aika Kiotossakin etenemässä. Tuona päivänä oli itse asiassa harvinainen tilaisuus päästä vierailemaan normaalisti suljettuihin rakennuksiin, mutta valitettavasti valokuvaaminen niiden sisällä ei ollut sallittua. Se ei oikeastaan haittaa koska Shosei-en tarjoaa tähän asti hienoimman suuren opaskirjasen, mitä olen vastaavista paikoista saanut. Se on täynnä isoja kuvia niin puutarhasta, kuin rakennusten sisältäkin. Englanninkielinen opas on tosin vain yksipuolisen A4:n kokoinen paperilappu. Sisäänpääsy puutarhaan kustantaa aikuiselta 500 jeniä.

Mainokset

3 vastausta to “Sateen jälkeen Shosei-en puutarhassa”

 1. Johanna 20.11.2014 klo 21:33 #

  Heippa! Lähdössä Tokioon parin viikon päästä ja mietiskelen adapteriasioita. Onko tokiolaisessa pistorasiassa kaksi vai kolme reikää, eli onko se amerikkalainen malli maadoitettuna vai ilman maadoitusta?

  • Tatu 20.11.2014 klo 23:44 #

   Kaksi reikää niissä yleensä on. 🙂 Mukavaa matkaa! Pääset ainakin katsomaan ”jouluvaloja”.

 2. Johanna 23.11.2014 klo 17:43 #

  Kiitos paljon! 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: