Kioton keisarillisen palatsin puisto

16 Tam

Pienen labrapyrähdyksen jälkeen jatkoin aikaisempaa valokuvapatikointia. Suuntasin yliopistolta länteen, kohti Keisarillisen palatsin puistoa. Kyseinen alue on erittäin hyvä ruskan tarkkailuun suuren koonsa, puiden lukumäärän ja ilmaisen sisäänkäynnin takia. Ei sinällään ihme että se on suosittu levähdyspaikka niin paikallisille kuin turisteillekkin. Aikaa oli vielä reilu pari tuntia ennen kuin aurinko alkaisin painumaan horisontin taakse, mikä riitti ihan hyvin kiertämään puistoalueen pääpiirteittäin läpi. En toki ollut ainoa valokuvailija liikenteessä. Syksyn värit olivat houkutelleet kuvaajia ihan lapsista vanhuksiin, ja välineistöä kännyköistä aina suuriin medium format-kameroihin asti.Keltaista, punaista ja oranssia.

Noin 70% alueesta on vapaasti vierailtavissa. Muut osat kuuluvat keisarilliseen palatsiin ja ovat suljettu muureilla ja porteilla. Niihin tosin pääsee vierailemaan varaamalla paikan ohjattuihin esittelykierroksiin. Kioton keisarillista palatsia edelsi paljon suurempi Heian Palatsi vuodesta 794 vuoteen 1227, jolloin se tuhoutui tulipalossa. Heian palatsia ei tule sekoittaa nykyiseen Heian pyhäkköön, joka tosin on saanut vaikutteita muinaisesta palatsista. Keisari perheineen asusti Kioton keisarillisessa palatsissa aina Meiji-restauraatioon asti, jolloin pääkaupunki ja keisarin kotipaikka siirrettiin Tokioon. Samalla suuri osa palatsialueista avattiin julkiseksi puistoksi.Papparainen istuskelee.


Puiston etelälaidalla on lampi, jonka saarella on pieni sivupyhäkkö, joka kuuluu Hiroshiman liepeillä olevan kuuluisan Itsukushiman pyhäkön alaisuuteen.Puiston lounaiskulmassa on Kaninnomiya kartano. Se toimi aikoinaan hovin aateliston asumuksena. Tämä kartano on ilmaiseksi avoinna yleisölle.

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli mukava syksyinen reippailu (artikkelin julkaisu netissä ”vähän” myöhässä) ja sen keskellä tehdyt ylimääräiset labratyötkään ei tuntuneet yhtään pahoilta, vaikka periaatteessa tuolloin oli vapaapäivä.

Loppuboonuksena kuva kiotolaisesta purosta keskellä kaupunkia.

6 vastausta to “Kioton keisarillisen palatsin puisto”

 1. Tatu 16.01.2015 klo 22:40 #

  Pitkästä aikaa uusi juttu blogiin. On ollut vähän kiirusta.

  • sannabanana 17.01.2015 klo 18:53 #

   Hahaa, minä jo ihmettelin, että kuinka muka missasin tuon väriloiston tällä viikolla tuolla käydessä 😀
   Tammikuun harmaampia kuvia tulossa mun blogiin, kunhan kotiudun reissusta 🙂

   • Tatu 17.01.2015 klo 21:49 #

    Yep, blogin pitkäaikaiset lukijat ovat varmaan tottuneet mun hieman vaihtelevaan kirjoittelutahtiin. Tämä ei kuitenkaan ole leipätyö, joten ”oikea” elämä on blogailua korkeammalla prioriteetilla.

    Harmata kuvia odotellessa. 🙂

 2. äiti 24.01.2015 klo 20:36 #

  UPEAA! Tiedätkö mikä on tuo iso keltalehtinen puu? En saanut oikein selvää lehtien muodosta.

 3. äiti 24.01.2015 klo 20:38 #

  Onko se ginko…?

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: