Rahan siirto Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen: TransferWise

14 Hel

Monilla ulkosuomalaisilla tai edes vähän pidempään ulkomailla asustavilla matkaajilla tulee todennäköisesti jossain vaiheessa eteen tilanne, jolloin rahaa pitäisi lähettää valtiosta toiseen. Japanissa asuessa saattaa joutua maksamaan erinäisiä maksuja Suomessa ja sitä varten tarvitsisi siirtää rahaa Suomen pankkitilille. Toistaalta ulkosuomalaisella voi olla tarvetta siirtää Suomessa kertynyttä varallisuutta uuteen kotimaahan varsinkin jos vaikuttaa että paluu Suomeen ei ole todennäköinen. Esittelin blogissa aikaisemmin rahan siirtämistä Japanin postipankin avulla. Menetelmä oli tuohon aikaan yksi edullisimmista, mutta valitettavasti kovin kankea ja aikaavievä. Onneksi uusia sujuvampia vaihtoehtoja on sittemmin tullut saataville, joista tässä artikkelissa paneudun tarkemmin yhteen nimeltään ’TransferWise’. Kerron lähinnä siirtämisestä Japanin ja Suomen välillä, mutta palvelua voi käyttää myös lukuisissa muissa maissa.

TransferWise firma on pyrkinyt helpottamaan useita kansainvälisten rahasiirtojen pulmia tai ärsyttävyyksiä mukaanlukien aikaavievyys, palvelumaksujen kalleus, huonot vaihtokurssit, paperisota ja siirtoaika. Palvelun luvataan vähentävän huomattavasti erityisesti palvelumaksuja sekä huonoja vaihtokursseja (mitkä ovat käytännössä vain piilotettuja palvelumaksuja). Se miten systeemi välttää nämä ongelmat ovat sen uudenlainen ajattelu rahan siirtämiseen.

Kun teet rahansiirtotilauksen:

 1. Raha siirtyy ensin maan sisällä TransferWise:n tilille (esim. Japanissa)
 2. Sitten vastaava summa siirretään kohdemaassa maan sisäisenä tilisiirtona TransferWise:ltä kohdemaan tilillesi (esim. Suomessa)

Raha on rahaa… vain bittejä tietoverkoissa, joten sillä ei ole väliä että rahaa ei oikeasti siirry Japanin ja Suomen välillä. Vain ainoastaan paikallisesti TransferWisen tilien taseet muuttuu.

TransferWise on Skypen työntekijän ja muutaman muun vuonna 2011 perustama start-up firma. Henkilökohtaisesti uskon palvelun olevan luotettava ja firman hyvällä pohjalla, koska se on saanut mukaan useita merkittäviä sijoittajia mm. yhden PayPalin perustajista sekä multimiljonäärin Richard Branson (Virgin Group). Itse tekemäni siirrot ovat saapuneet ajallaan muutamassa päivässä.

Rekisteröityminen on helppoa ja ilmaista. Tästä linkistä pääsee sivuille, jossa rekisteröinnin voi suorittaa ja samalla saat yhden ”ilmaisen” valuutansiirron, mikä tarkoittaa että siitä ei veloiteta palvelumaksuja (lisäksi juuri ko. linkkiä käyttämällä minä saatan saada pienen boonuksen, jos/kun riittävän suuri määrä ihmisiä alkavat palvelua käyttämään). Rekisteröitymistä voi nopeuttaa käyttämällä olemassa olevaa Google, Facebook tai PayPal -tiliä, mutta täysin näihin liittymättömänkin tilin voi luoda. Aluksi mitään muuta ei tarvita. Myöhemmin, jos haluat siirtää tietyn summan ylittäviä rahamääriä, tulee sinun lähettää sivuston systeemin kautta kuva henkilöllisyystodistuksesta (esim. passi tai ajokortti).

TransferWise on useita kertaluokkia edullisempi tapa siirtää rahaa valtiosta toiseen kuin perinteiset pankit tai FOREX. Monito.com vertailusivuston mukaan se on keskimäärin 83% halvempi kuin Brittiläiset kivijalkapankit. Miten sitten se vertautuu yleisesti käytettyihin vaihtoehtoihin, kun halutaan siirtää rahaa Japanista?

Aikaisemmin esittelemäni Japanin Postin menetelmä on melko hidas ja vaivalloinen. Lisäksi palvelumaksut ovat kalliimmat ja vaihtokurssi on huonompi. Lisäksi homma voi olla erittäin hankalaa japaninkieltä taitamattomalle.

Toinen varteenotettava vaihtoehto on Shinsei Pankin GoRemit -palvelu. Sen etuna on alhainen maksulisä (0,1%) minkä lisäksi tulee kiinteä maksu (2000 yeniä) per siirto. Vaihtokurssi on hieman huonompi, muttei paljoa, kuin TransferWise:llä. Valitettavasti näiden maksujen lisäksi voi tulla ylimääräisiä maksuja kohteena olevien kivijalkapankkien osalta, koska ne näkevät siirrot kansainvälisenä tilisiirtona. GoRemit on hieman nopeampi varsinaisessa rahan siirtämisessä, kuin TransferWise.

TransferWisen kulut ovat puolestaan 1% ilman kiinteää maksua (ja tämäkin on poissa ensimmäisessä ilmaisessa siirrossa). Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että GoRemit, riippuen pankkien omista kiinteistä palvelumaksuista, saattaa tulla hieman halvemmaksi siirrettäessä erittäin suuria summia maiden välillä (miljoonia jenejä). Kuitenkin tavalliselle tallaajalle ja heidän siirtosummille TransferWise tulee todennäköisesti edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

PÄIVITYS!
Jenien vaihto euroiksi TransferWisellä halpeni 15.3.2018 alkaen
-> 100 jeniä + 0,55%

Sano kyllä tuotoille, ei kuluille. Valitse Superrahasto Suomi.

7 vastausta to “Rahan siirto Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen: TransferWise”

 1. Tatu 14.02.2017 klo 22:43 #

  Tärkeä huomautus eräältä lukijalta:

  ”Jos olet jo muuttanut takaisin Suomeen ja sulla ei ole enää rekisteröityä osoitetta Japanissa, edes Transferwisen avulla siirto ei onnistu. Eli jos olette tulossa Suomeen ja haluatte siirtää rahaa Japanista, tehkää se ajoissa! Paypal toimii myös hieman eri tavalla Japanissa, eli joissain tilanteissa tarvitsee tehdä lasku palvelusta/tuotteesta mitä vastaan ystäväsi/sinä itse lähetätte rahaa. Myös normaali pankkisiirto ulkomaille oli käytännössä mahdotonta Suomeen palattuani ainakin Sumitomolla.”

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rahan siirto Japanista Suomeen | Tatu @ nihon - 14.02.2017

  […] Uudempi, edullisempi ja helpompi menetelmä on käytettävissä! Lue uudempi artikkeli asiasta täältä. (jätän vanhan artikkelin tähän […]

 2. Japanin eläkejärjestelmä | Tatu @ nihon - 26.03.2017

  […] tilille, joten se täytyy sitten siirtää Japaniin elämistä varten. Onneksi on olemassa normaalia tilisiirtoa edullisempia tapoja lähettää rahaa maiden välillä mm. […]

 3. Säästäminen ja sijoittaminen Suomessa ja ulkosuomalaisuus | Tatu @ nihon - 01.06.2017

  […] Sitten kun säästäminen on saatu vauhtiin, voi alkaa odottelemaan että koronkorko alkaa tuottamaan korkoa korolle 😉 alla olevan graafin mukaan. Kirjoitan vielä jossain vaiheessa yhden pienen artikkelin omasta säästämisen ajatuksenjuoksusta ja sijoitustyylistäni. Sitten kun tulee aika siirtää varoja valtioiden välillä, sekin kannattaa tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti esim. TransferWisen* avulla. Kirjoitin tästä valuutansiirtopalvelusta tarkemmin aikaisemmassa artikkelissa. […]

 4. Miksi säästämme rahaa ja miten sen sijoitamme | Tatu @ nihon - 09.08.2017

  […] säästyneitä rahoja sen hetken edullisimmalla menetelmällä, esim. TransferWisellä* (lisää täällä), maasta toiseen. Raha on erittäin likvidi varallisuusmuoto ja helpottaa elämänsä ohjaamista […]

 5. TransferWise rahasiirto: hinnasto muuttuu (halpenee) | Tatu @ nihon - 14.03.2018

  […] Aikaisemmassa artikkelissa käsittelin rahan siirtämistä ulkomaille ja ulkomailta, esimerkiksi Japanisa. Useimmissa tapauksissa edullisin tapa lähettää rahaa on käyttää Transferwiseä*. Huomenna (15.3.) rahan siirtämisen hinnasto Japanin jeneistä muuttuu. Käytännössä kaikilla siirrettävillä summilla rahan vaihtaminen jeneistä euroiksi halpenee. […]

 6. Tarkastelua tatamilta – Koko kansa ”japanilaista” keskiluokkaa? | Tatu @ nihon - 05.09.2018

  […] Cheapest Way to Transfer Your Money Out of Japan https://tokyocheapo.com/business/financial/cheapest-way-transfer-money-out-of-japan/ SPOILER: Transferwise* on lähes aina halvin. Lisää asiasta blogissani. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: