Blogeja Japanista

8 Maa

Vinkkipyyntö blogin lukijoilta.

Sivustoni ylälaidasta löydätte ”Linkkejä”-sivun, jonka olen hiljattain päivittänyt. Sieltä löytyy linkkauksia niin suomenkielisille kuin englanninkielisille Japania käsitteleville sivuille. Englanninkielisten sivujen listaus alkaa mielestäni olemaan riittävän kattava.

Mutta, suomenkielisiä ajantasaisia blogeja on valitettavan vähän. Aikoinaan blogia aloittaessani japaniaiheisia blogeja oli varsin paljon, mutta nyt olen löytänyt vain muutaman hyvän blogin listaukseen. Jos tiedätte hyviä blogeja, jotka puuttuvat listasta, kertokaa ihmeessä niin lisään listaan. Blogien pitäisi mielellään olla edes jollain tasolla aktiivisia siten ettei viimeisestä päivityksestä ole kulunut vuosia. Listassa jo oleville blogaajille iso kiitos mielenkiintoisista jutuista.

Täysin perustuen omaan mututuntumaan, mielestäni japaniaiheisten suomenkielisten blogien määrä on viimeaikoina vähentynyt. En usko että syynä olisi vähentynyt kiinnostus Japania kohtaan. Yksi syy lienee että tyypillinen blogi käsittelee opiskelijan vaihtarivuotta Japanissa ja täten nämä blogit ovat lyhytaikaisia. Mutta mielestäni näidenkin blogien lukumäärä on vähentymään päin. Onko syynä mahdollisesti että blogaus ylipäätään ei ole enää niin suosittua kuin ennen? Onko lyhytaikaiselle vaihtarivisiitille Facebook-päivitykset riittävät ja blogin kirjoittaminen tuntuu liian vaivalloiselta? Tällöinhän postaukset ja mielenkiintoiset asiat jäävät vain ko. henkilön FB-kavereiden tietoon. Tämä on mielestäni harmi.

Blogi kannustaa kirjoittamaan pidempiä ja syvällisempiä artikkeleita, joihin voi luontevammin liittää kuvia. Henkilökohtaisesti pidän tämmöisistä teksteistä huomattavasti enemmän kuin muutaman lauseen pikajutuista, joita ”koristaa” Instragam-ylifiltteröity kännykkäkuva.

Otan mielellään myös vastaan ehdotuksia muista suomen- tai muunkielisistä Japania käsittelevistä sivuista.

Mainokset

Yksi vastaus to “Blogeja Japanista”

  1. Tatu 09.03.2017 klo 14:05 #

    FB:n kautta sain vinkin yhteen videoblogiin, joka on nyt lisätty linkkilistaan.
    https://www.youtube.com/aleksihimself

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: