Aika on rahaa

15 Maa

Otsikkona kliseinen sanonta, mutta yhden ajattelun mukaan ’aika’ on ainoa pätevä valuutta. Sen mukaan kaikki hankinnat voi periaatteessa muuntaa ’aikavaluuttaan’. Eli työskennellessämme me myymme omaa aikaamme työnantajalle ja saamme siitä korvauksen, palkan. Siten ostokset voidaan myös ajatella maksavan rahan sijaan sinun työskentelyaikaa. Esimerkiksi, uusi hieno Jaguaari voi maksaa sinulle 14 kuukautta työntekoa. Tämä toki riippuu palkan suuruudesta, mutta ajattelutapaa se ei muuta. Pistää miettimään että onko jokin ostos oikeasti 14 kuukauden työskentelyn väärti vai valitsisiko kuitenkin edullisemman 3 kk tavaran tai jättäisi kokonaan ostamatta.

No, tämä ajatusvirta tällä kertaa liittyy kuitenkin tähän blogiin. Vaikkakin kirjoitan blogia ns. itselleni, tutuille ja hyödyksi tuntemattomille, artikkelien valmisteluun ja kirjoittamiseen kuluu jonkin verran aikaa. Tästä ajasta toki olisi mukava saada korvausta. Japanilais-Suomalainen taloutemme saa uuden suun ruokittavaksi, mikä syö oikeaa rahaa, eli aika-rahaa, ja toki kuluttaa myös normaalia aikaa. Tästä tulokkaasta toki tullee myös paljon uusia mielenkiintoisia artikkeliaiheita tulevaisuudessa. Positiivisen palautteen lisäksi, korvaus blogiin käytetystä ajasta motivoi luonnollisesti kirjoittamaan enemmän.

Tätä korvausta (tod.näk. minimaalinen) varten liityin Tradetracker* palveluun. Koska blogini ei ole mikään muotihömppäblogi tjsp, joka soveltuisi paljon paremmin kaupalliseen hyödyntämiseen, en usko saavani kuin pennosia järjestelmän kautta. Lisäksi en todellakaan kirjoita yhtäkään artikkelia vain ansaitakseni siitä rahaa. Korvaus ei kuitenkaan olisi yksinään riittävä nähtyyn vaivaan, vaan motivaationa on oma kirjoittamisen ilo muistelua varten tulevaisuudessa ja tiedon välittäminen muille sekä mahdollinen saatu palaute. Blogi antaa myös mainion syyn selvittää itseäni kiinnostavia asioita ja oppia jotain uutta.

Komissiolinkit vaikutti vaivattomalta tavalta saada mahdollista korvausta ilman että blogin tarkoitus muuttuu ja oma ajankäyttö lisääntyy. Lisäsin sivun oikeaan palkkiin linkkejä mm. lippuvertailusivuihin, joiden kautta ostamalla voin saada komission (kattavin valikoima lienee Momondo*). Listasin ison valikoiman palveluita, koska monilla saattaa olla oma preferenssinsä ja saman reissun hinta saattaa vaihdella sivustojen välillä. Käytännössä linkin klikkaajalle ei tule ylimääräisiä kustannuksia, joten voit kokeilla niitä kaikkia löytääksesi itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Mielenkiintoista siinä on se, että voin myös itse käyttää ko. linkkejä, jolloin voin etsiä edullisimman lennon tai hotellin, ja lisäksi saan omasta ostoksestani hieman takaisin. Luultavasti kommissioni tulee koostumaan suurimmaksi osaksi omista ostoksistani. Hehe!

Tradetrackeriin* liittyäksesi pitäisi olla jonkinlainen oma sivu, jossa mainostaa. Ilmeisesti nykyään myös Facebook-sivu riittää osaan kampanjoista. Liittyminen on ilmaista ja tällä hetkellä liittyjä saa 10€ bonuksen. Täytyy huomioida että vähimmäinen maksuerä on 25€, joten jos koskaan ei tule saamaan korvauksia niin edes tuota 10 euroa ei saa omalle tilille. Komissiolinkit tai affiliate-linkit merkitsen tähdellä (*) ja liitän niitä varsinaiseen blogikirjoituksiin vain, jos ne niihin luontevasti sopivat. Mielestäni niiden ei pitäisi häiritä merkitsevästi blogin lukemista, mutta kertokaa jos ne ärsyttää, niin harkitsen uudelleen niiden sijoittamista. Lisäksi blogissa toki voi näkyä WordPressin omia mainosbannereita, joista en saa pennostakaan ja joihin en voi vaikuttaa, koska tämä blogi on WordPressin ilmaisella alustalla.

Summa summarum… Jos haluat tukea blogin kirjoittamista, klikkaa affiliate-linkkejä seuraavan kerran kun olet ostamassa matkalippuja tai hotelleja yms. Se ei maksa sinulle mitään, ja saat hyvän mielen siirtäessäsi rahtusen valuuttaa isoilta korporaatioilta kasvavan perheen pussiin kuin moderni Robin Hood ikään!

Mainokset

2 vastausta to “Aika on rahaa”

  1. Tatu 13.04.2017 klo 19:22 #

    Kiitoksia todella paljon sille ystävälliselle nimettömälle henkilölle, joka sattui klikkaamaan Iittalan mainosta blogissani ja ostamaan Iittalan tuotteita.

    Kiinnostuneille kerrottakoon että kyseinen henkilö nähtävästi osti jotain noin 150 eurolla ja tästä ostoksesta TradeTrackerin tililleni pitäisi tulla hurjat 11,67 € komissiota. 🙂 Kyllä sillä muutaman vaipan ostaa taaperolle.

    Lisäksi jotkut ovat klikkailleet Trivagon sivulle katsomaan hotelleja. Mielenkiintoisesti hotellien klikkailu tätä kautta antaa alle euron komission, mutta ei vaadi varsinaista hotellin varaamista. Klikkailunne on tuoneet kahvirahan verran. Kiitos siitäkin.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tuloja blogilla (ja vähän hyväntekeväisyyttä) | Tatu @ nihon - 18.06.2017

    […] Maaliskuussa aloitin affiliate-linkkien laittamisen blogiin ja kerron nyt avoimuuden nimissä kuinka on mennyt. Jonkin verran tuloja olen saanut, joilla lahjoitin vähän Pelastakaa Lapset Ry:lle blogin oikeassa laidassa olevan linkin* kautta. Sekin toimi ihan hyvin. […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: