Tuloja blogilla (ja vähän hyväntekeväisyyttä)

18 Kes

Ensinnäkin, suurkiitokset kaikille blogia tukeneille hienoille ihmisille (tai eläimille/alieneille… mistä minä tiedän).

Maaliskuussa aloitin affiliate-linkkien laittamisen blogiin ja kerron nyt avoimuuden nimissä kuinka on mennyt. Jonkin verran tuloja olen saanut, joilla lahjoitin vähän Pelastakaa Lapset Ry:lle blogin oikeassa laidassa olevan linkin* kautta. Sekin toimi ihan hyvin.

Kuten aikaisemmin kerroin, mainostuksesta ei ole tarkoitus tulla leipätyötä ja blogin tarkoitusta. Lähinnä näin miten useissa muissa blogeissa affiliate-linkkejä on käytetty sopivissa kohdin artikkeleja, mistä sain inspiraatiota kokeilla sitä itsekkin. Joissain seuraamissani blogeissa on tosin aika tökeröitä jonkun tuotteen mainostusartikkeleita, jotka maistuu aikas pahalta minun suuhun. Onneksi en juuri seikkaile muotihömppä- tai sisustusblogeissa, joissa moinen kaupallinen tyrkyttäminen on ilmeisesti hyvinkin yleistä. Tämän artikkelin luettuanne ymmärrätte hyvin että rikastumaan tuskin pääsee, mutta ehkä puolikkaan vauvanvaippapaketin verran valuuttaa voi saada per kuukausi.

Tähän mennessä Tradetracker* tuloja blogista olen saanut yhteensä:
87,66 euroa
– josta Tradetracker on maksanut tililleni: 35,50 €
(Eli toisin sanoen loput pitäisi saapua joskus kun Tradetracker on ne mainostajilta laskuttanut.)

Tulot koostuu seuraavista osista:
Tradetracker aloitusbonus – 10 €
Ifolor – 3,69 €
Iittala – 11,67 €
Nordnet – 16,75 €
MielipideMaailma – 2,50 €
Mielipidetutkimus – 2,45 €
Trivago – 40,60

Kommentteja
Kuten luvuista huomaa niin blogitulot ovat tällä hetkellä noin 22 € kuukaudessa. Ei käy leipätyöstä, mutta ”pienistä puroista jne. jne.” Tradetrackerin aloitusbonus on käytännössä ihan ilmaista rahaa ja helpottaa tilityksen 25 € vähimmäissumman saavuttamisessa. Ifolorin raha on vähän erityinen. Se itse asiassa tuli meidän omasta ostoksesta. Halusimme teettää kuvakirjan, ja koska menin Ifolorin sivuille oman linkin kautta, sain siihen tavallaan pienoisen alennuksen. Firmojen kampanjoihin Tradetrackerissa voi osallistua vaikka niitä ei laittaisi omalle sivulle näkyviin. Ja sitten voi tavallaan hyödyntää pientä cash-backia omissa ostoksissa.

Varsinaista ”oikeaa” blogin lukijoiden antamaa tukea on puolestaan Iittalan mainostulo. Joku ystävällinen lukija oli mennyt Iittalan mainoksen* kautta ostoksille ja saimme siitä 8% komission. Koska linkin klikkaaminen ei maksa ostajalle mitään ylimääräistä, aiomme itsekkin tätä 8% extra-alennusta käyttää hyödyksemme, kun joskus Iittalan tavaraa ostamme. Ko. firman tuotteet ovatkin erittäin suosittuja Japanissa, joten tulemme varmaan hankkimaan niitä joskus tuliaisiksi Suomessa käydessämme. Nordnetin* tulo on mukava yllätys. Kirjoitin taannoin pienen artikkelisarjan eläkesäästämisestämme (osa 1, osa 2, osa 3, osa 4), jonka viimeisimmässä osassa kerroin Suomessa käyttämistäni säästömenetelmistä. Yksi hyväksi havaitsemistani palveluista on tuo Nordnet ja nähtävästi yksi blogin lukija lähti sitä ilmaiseksi kokeilemaan.

Seuraavat kaksi pientä tuloa ovat mielipidesivustojen linkkejä. Ne ei ehkä oikeen sovi blogin teemaan, mutta ajattelin mieluummin laittaa mainosbannereita, jotka ovat täysin ilmaisia ilman ostotarvetta. MielipideMaailman* ja Mielipidetutkimuksen* kyselyihin vastaamalla voi myös jopa tienata itse muutaman roposen per kysely.

Ylivoimaisesti eniten tuloja on tullut Trivagon kampanjan kautta. Tämä ei tietenkään ole yllättävää, koska tämä blogi käsittelee aiheita Japanissa ja voi täten olla tavallaan matkailublogi. Vaikka henk.koht. en näe tätä puhtaana turistiblogina, luulen että monista jutuista on varmasti hyötyä Japaniin matkustaville ja matkasuunnitelmaa tekevät voivat saada vinkkejä. Jatkossa meidän perheellemmekin tulee varmasti käyttöä noille ”omille” linkeille, jolloin saamme lisäalennusta matkustaessamme.

Toistaiseksi itse TradeTrackerin* linkeistä ei ole tullut tuloja, mutta ehkä tämä kirjoitus inspiroi joitain kanssablogaajia kokeilemaan. Kirjoitan tästä aiheesta uudemman kerran jos jotain mullistavaa tapahtuu.

Mainokset

Yksi vastaus to “Tuloja blogilla (ja vähän hyväntekeväisyyttä)”

  1. Tatu 19.06.2017 klo 13:24 #

    Onko tässä postauksessa tarpeeksi affiliate-linkkejä? 😉
    Pitäisiköhän laittaa muutama lisää… Hehe!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: