Iso-isoäidin luona vierailulla

29 Tou

Kävimme porukalla vierailemassa iso-isoäidin luona. Henk.koht. haluan että lapsemme ehtii viettää paljon aikaa isovanhempien, ja jopa iso-isovanhemman, kanssa luodakseen muistoja heistä. Omat isoisäni kuolivat jo ennen kuin olin syntynyt, ja isoäiditkin ennen kuin ehdin täysi-ikäiseksi. Onneksi jopa iso-isoäiti vaimoni puolelta on vielä virkeänä pystyssä, ja vaikuttaa että pysyykin tolkuissaan vielä muutamia vuosia. Hän asuu vieläkin yksin ja hoitaa itse kaikki kotiaskareet. Lähin sukulainen asuu yli tunnin ajomatkan päässä, joten huonommassa kunnossa yksinelo olisikin vallan vaikeaa.

Ehkä teitä mietityttää tämän rautamummon ikä? Hän on 91 vuotias! Eli yllä olevassa kuvassa voitte nähdä miltä näyttää kädet, joita erottaa lähes vuosisadan elämäntaival. Fyysisesti isomummo on erittäin pieni, varsinkin kun selkä on jo aika notkolla. Ei kestäne pitkään kunnes lapsemme on jo häntä suurempi.

Isomummo puhuu erittäin paksua Akitan murretta, joten vaikka lapsestamme tulisikin täysin kaksikielinen, voi olla että kommunikaatiossa on hankaluuksia vielä pitkään. Edes vaimoni ei aina ymmärrä mummon puhetta. Itsellänikin on ongelmaan hieman kosketuspintaa, koska isäni puoli on syvältä Savosta… ja heistähän ei tunnetusti ota kukaan selvää.

Kaiken kaikkiaan visiitti meni todella hyvin. Lapsemme ei arastellut ja hänestä oli vain hauskaa tepastella ympäri suuria tatamihuoneita. Isomummo oli jo omaksunut oman roolinsa… yritti houkutella lastamme syliinsä heiluttelemalla 1000 jenin seteliä! Hahah! ”Valitettavasti” raha ei taaperoamme kiinnostanut. Ei vielä ihan ymmärrä valuutan merkitystä. No, vanhemmat sitten sai ko. setelin ja laitamme sen lapsemme tilille odottelemaan aikaa, jolloin hän ymmärtää paremmin rahan päälle.

Onko teidän suvussa iso-isovanhempia vielä hengissä?

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: