Tarkempi selostus matkasta

10 Huh

Tein pienen videon matkastani Osakaan. Se pitäisi kohtapuoliin näkyä YouTubessa.


(alun kanji-merkit ei tarkoita Osakaa)

Olin hyvissäajoin muutaman läheiseni kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkalaukkujen luovutukseen ja rahanvaihtoon yms. En ollut miesmuistiin käynyt ulkomaan terminaalissa, mutta helposti nuo tarvittavat kohteet löytyivät. Ruuhkaa ei ollut liikaa ja kaikki toiminnot rahanvaihtoa lukuunottamatta sujuivat sutjakkaasti. Sekä matkalaukku ruumaan ja käsimatkatavara olivat himpun verran ylipainoisia, mutten joutunut kuitenkaan makselemaan ylimääräisiä maksuja. Vähän aikaa jouduin odottelemaan koneeseen pääsyä, mutta sekin aika meni ihan leppoisasti kentän tapahtumia seuraillessa ja videossakin näkyvän harmaapukuisen herrasmiehen erikoisenlaatuisia jumppaliikkeitä naureskellessa.

Nousu sujui mallikkaasti ja pääsin vielä näkemään mukavan ilmakuvan kotiseuduista. Päivällisellä oli nuudelihässäkkää, salaattia, jauhispihvi, perunaa, juomia, sämpylää ja halutessaan ruikkaria. Päätin vedellä viimeisen ruikkarin vähään aikaan lentokoneen kyydissä. Nuudelihässäkän päätin kiskoa naamaani mukana tulleilla syömätikuilla, mikä huvitti hiukkasen vieressä istunutta japanilaisheppua. Pitänee vielä vähän harjoitella. Kaikenkaikkiaan ateria oli ihan maittava. Lennon aikana näytettiin leffoja sekä sarjoja. Siperian päällä ajattelin koittaa nukkumista, koska kone oli kuitenkin saapumassa Osakaan aamulla paikallista aikaa. Uni oli tarpeen. Tietenkään nukkuminen ei oikeen onnistunut. Nukuin ehkä vain ½ tuntia.

Aamusella koneen lähestyessä Japania tarjoiltiin aamiainen, joka koostui juomista, sämpylästä, jugurtista ja munakashässäkästä. Oikein makoisa sekin oli. Kone sitten lopulta laskeutui Kansai International Airportille. Pilotti osasi asiansa ja laskeutuminen oli pehmeä. KIX on melkoisen moterni veden päälle tekosaarelle rakennettu lentokenttä. Koneesta ulos astuttua täytyi ensin matkustaa eräänlaisella automaattiratikkajutskalla varsinaiseen terminaaliin. Siellä sitten menin läpi normaaleiden maahantulotarkastusten läpi. Japanissa kaikilta vierailta otetaan sormenjäljet erityisellä laitteella sekä kuva naamasta… jos et suostu et pääse maihin. Esitin myös viisumini ja Certificate of Eligibilityn virkailijalle ja hän puolestaan länttäsi viimeisen maastapoistumispäivän keväälle 2012.

Lentoasemalla olikin sitten vastassa tutkimusryhmän johtaja Santenilta ja palkattu maahansopeuttaja-agentti. Tuo akentti on aikamoinen veijari, mutta hänestä sitten myöhemmin lisää. Lentokentältä menimme parin vaihdon kautta Kintetsu-Uehommachi -asemalle, josta oli pikku kävelymatka hotellille. Matkatavarat jätin hotellin virkailijoille ja sen jälkeen lähdimmekin akentin kanssa koko päivän kestävälle paperisotareissulle ympäri etelä-Osakaa. Siitä sitten myös myöhemmin lisää.

Nyt olen jo siirtynyt pois hotellista tänne vuokrakämppään asustelemaan.

Mainokset

4 vastausta to “Tarkempi selostus matkasta”

 1. Iskä 10.04.2009 klo 12:21 #

  Olipa hauska lentovideo, hieno japsilaistyge taustalla.
  Joko olet kotiutunut hyvin? Topi tuli syömään ja katsottiin se sun juttusi ja video.

  • naranotatu 10.04.2009 klo 12:51 #

   No, jonkinverran noita tarvittavia tavaroita olen nyt hankkinut tähän vuokrakämppään. Kyl täs elelee nyt ihan kohtuu hyvin. Kun saisi viel tavarat purettua matkalaukusta, niin alkaisi vähän hahmottumaan systeemit. Uskon tosin ettei mitään välttämätöntä tarvii enää ostaa.

   Huomenna taidan tehdä tehoiskun omin päin lähiympäristöön kameran kera, kun nää pari päivää on menny lähinnä akentin kanssa suhaillessa paikasta toiseen.

 2. Topi 10.04.2009 klo 20:39 #

  Asiallinen video. Etenkin Madventures-tunnari sopi hyvin yhteen editointityylin kanssa (tosin ehkä nuo leikkausefektit olisin jättänyt… sinne 80-luvulle). 🙂

  • naranotatu 11.04.2009 klo 04:46 #

   Hehe! Tuo leikkaus oli sentään kohtuu nopea… oisin voinut käyttää pahempiakin. 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: