Agentin matkassa ympäri Osakaa

11 Huh

Päivä 1

Kone siis saapui torstaina aamulla perille ja vähäisiksi jääneistä unista huolimatta edessä oli työntäyteinen päivä. Jätettyäni matkatavarat hotellille, lähdin iloisen agentti-herran kanssa hoitamaan välttämättömiä asioita elon aloittamiseen Japanissa. Ensinnäkin kävimme ottamassa passikuvia erinäisiä hakemuslappusia varten. Sain valokuvaliikkeestä 3 alennuskuponkia, jei! Sitten saavuimme metron ja pitkähkön kävelyreissun jälkeen Tennojin kaupunginvirastolle täyttämään Alien Registration -kaavaketta muukalaiskorttia varten. Prosessin etenemistä odotellessa kävimme family-tyyppisessä ravintelissa lounaalla. Ihan hyvä setti soppaa, makkaraa, ranskalaisia, pihviä ja juomia kustansi noin 500 jeniä. Sain rekisteröinnistä todistuksen säilytettäväksi passin kanssa. Varsinainen kortti tulee sitten myöhemmin, joten joudun kantamaan passia ja todistusta aina mukanani siihen saakka. Muukalaiskortin kanniskelu on myöskin pakollista, mutta se sentään sopii lompakkoon. Turisteiden kuuluupi puolestaan kanniskella passia, jos poliisisetä sattuu pysäyttämään.

Sitten saatuani tarvittavat dokumentit virastosta, menimme metrolla avaamaan pankkitiliä Mitsubishi Tokyo UFC -pankin konttoriin asunnon naapurustossa. Tili auki ja faksilla tiedot tilistä Santenille palkan maksua varten. Muitakin dokumenttejä lähetettiin kuriiripostilla Santenin suuntaan. Lopulta kävimme noutamassa avaimeen asuntoon välittäjältä ja illan suussa menin lopulta konbinin (24h pikkumarketti) kautta hotelliin.

Päivä 2

Hotellisettiin kuului myös buffet-aamiainen. Sekin oli hotellin tason mukaan aikas fiini juttu. Asiakkaat ohjattiin pöytiin omille paikoilleen seurueen koon mukaan, ja henkilökuntaa hääräsi melkoinen määrä ympäri salia. Ruuan sentään sai hakea itse. Lappasin aika tuhdin annoksen tarjottimelle erilaista safkaa. Pelasin tosin toistaiseksi aika seiffisti ottamalla tutun näkösiä sapuskoita. Tosin yksi ruokalaji pääsi yllättämään… selvästi lihapullan näköiset pallurat osoittautuivat kastiketta ja mustekalaa sisältäviksi ylläreiksi (takoyaki). 🙂 Hyviä ne oli silti. Kirjauduin ulos hotellista ja matka jatkui agentin kanssa mun omalle vuokra-asunnolle.

Asunnolla agentti selosti kuinka eri laitteita käytellään ja tarkistettiin että sopimukseen kuuluvat tavarat löytyy sekä netti on toiminnassa. Ihan kaikkia laitteita tuo heppukaan ei osannut käyttää. Esim. ovipuhelin/hälytyshässäkkä oli vähän hakusessa, mutta uskoisin että osaan nyt avata alaoven tarvittaessa kyläilijöille. Yksi laite oli aikas mysteeri agentille… ilmeisesti se säätelee ilmastointia sekä sillä voi keittiöalueelta käsin ajastaa kylvyn täyttymistä ja puhua kylpyhuoneeseen (johon siis on noin 3 metriä matkaa)… pikkasen korotettu puheääni varmasti riittäisi ihan yhtä hyvin. Tuumittiin ettei siihen paneeliin kannattane koskea.

Sitten oli naapurusto ekskursion aika. Kävimme vierailemassa mm. tavaratalossa, postissa ja väestönsuojassa. Lisäksi iltapäivällä lähdimme käymään Tennojin puistossa sekä Shitennon buddhalaistemppelissä. Reissulla söimme varsin edullista ja makoisaa sushia. Join sushin kanssa jaappanilaista teetä ja myöhemmin temppelivierailun jälkeen ostin automaatista kylmää pulloteetä. Se oli hyvää ja virkistävää. Lämpötilat täällä kuitenkin päivällä keikkuu siinä + 24 asteessa.

Lopulta palailinkin asunnolle purkamaan matkatavarat kaappeihin.

Mainokset

2 vastausta to “Agentin matkassa ympäri Osakaa”

  1. /mek 15.04.2009 klo 16:42 #

    Valistuneena arvauksena esitämme, että mysteripaneelin kautta ei voi kylpyyn puhua, vaan että se puhuu sulle sanoin ”kohta kylpy on valmiina”, ”no nysse on valmis” ja että se hälyttää jos kylpyhuoneessa painaa oikeaa nappia.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Shitennoo-jin kirpputori | Tatu @ nihon - 29.07.2017

    […] kirjoittelin kerran jos toisenkin ihan Japanin seikkailujeni alussa. Paikka on sittemmin tullut erittäin tutuksi […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: