Kirja japanin kielen opiskeluun aloittelijalle: Shin Bunka Shokyuu Nihongo

3 syys

Muut kirja-arviot löytyvät tästä kategoriasta.

Ensinnäkin, kuten tuosta kirjan nimestä voi päätellä, niin tämä oppikirja ei juuri panosta englanninkielisiin selityksiin. Itse asiassa tämä kirja on kokonaan japaniksi. Ei englantia, ei romanjia (aakkosia), vain pelkästään hiraganoja, katakanoja ja kanjeja alusta asti. Shokki!!!

Kommentit
Tätä kirjaa käytettiin aikoinaan Helsingin Yliopiston japanin alkeiskurssilla. Hyvänä asiana kirjasta voi mainita juurikin sen ettei aakkosia siinä näy. Ei pääse tekemään virhettä että opiskelisi aluksi japania länsimaisilla kirjaimilla. Mutta, täysi japaninkielisyys tarkoittaa myös sitä että kirja soveltuu huonosti itseopiskeluun nollatasolta. Yliopiston kurssilla olikin käytössä kirjan käyttöä tukeva vihkonen, jossa kielioppiasiat selostettiin suomeksi. Kirja täten toimii paremmin luokkaopetuksessa. Toki jos selostavat monisteet saa jostain käsiin, niin kaipa itseopiskelukin välttävästi onnistuu. Mielestäni tosin siihen on parempiakin vaihtoehtoja saatavilla, kuten aiemmin esittelemäni Japanese for Busy People ja muut kirjat jotka tulen vielä tässä artikkelisarjassa esittelemään.

Jos tarvetta opuksen hankkimiseen on, niin sen saapi nähtävästi ainakin Amazonista hintaan 42€ uutena ja alle 20€ käytettynä.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.