Bonsainäyttely ja Tonogayato puutarha

16 Maa

Järistyksiin ja sähköjuttuihin liittyviä asioita puin toistaiseksi tuossa oikealla olevassa ”Kuulumisia” palstassa. Jatketaan artikkeleissa muilla asioilla.

Pari viikkoa sitten oli tsekkauksen alla paikallinen bonsainäyttely Tonogayaton puutarhassa. Joskus aikoinaan himassakin oli bonsaipuu. Tosin jostain syystä vihreillä otuksilla mun kämpäs on tapana jostain ihmeen syystä muuttua vähemmän vihreiksi. Joten tuokin minipuu meni yllättävän vikkelään autuaammille bonsailumaille. Edes kaktukset eivät säästy samalta kohtalolta.

Enivei… jatka kuvan alta lukemaan itse artikkelia.

Näyttely sijaitsi puutarhan nurkassa olevassa huomiotaherättämättömässä rakennuksessa. Veikkaisin että kyseessä oli jonkinmoinen varastotila, joka oli valjastettu poikkeuksellisesti näyttelytilaksi. Kyseessä ei ollut mikään jumbokokoinen näyttely, käytännössä vain yksi huone. En ole asiantuntija, mutta ehkä laatu korvasi määrän tällä kertaa. Ihan kivan näköisiä minipuita oli tuijoteltavana. Tila oli pienehkö, mutta onneksi vierailijoitakaan ei ollut ruuhkaksi asti.


Ajankohtaan sopiva (mahdollisesti) luumupuu.





Jos puu olisi samassa mittakaavassa normaalin puun kokoinen, olisi tuo Mikan aikas suuri hetelmä.


Kirsikkapuu, vai joku muu?

Samalla hinnalla (200 jeniä, jos muistan oikein) pääsi tutustumaan itse puutarhaan myös. Näin alkukeväänä monet puut ovat vielä lehdettömiä. Lämpötila tosin muistutti enemmän loppukevään lukemia Suomessa.


Arvelen tuon olevan jonkinmoinen tukikehikko köynnöskasville. Se varmaan kasvannee kesään mennessä ja tekee vehreän tunnelin. Voin tosin olla ihan väärässäkin.


Vanha pariskunta viettämässä rauhallista iltapäivää puutarhassa.



Bambut oli vihreitä. Nuo pandansapuskametsät on aina yhtä fantsuja. Johtunee siitä ettei Suomessa moisia puita juuri näe.




Puutarhassa oli tyypillinen lampi, mutta pinnanmuodoiltaan mäet oli ehkä epätyypillisen jyrkkiä.


Ukkeli kuvasi luumupuita. Niitä ei ollut puutarhassa kuin kourallinen… luumupuita siis, ei ukkeleita. Paikka on parin minuutin kävelymatkan päässä Kokubunjin asemalta Chuo-linjan varrella. Bonsainäyttely pidetään uudemman kerran aivan ensi kuun alussa ekasta päivästä eteenpäin.

7 vastausta to “Bonsainäyttely ja Tonogayato puutarha”

  1. Lea 16.03.2011 klo 22:32 #

    Voi että niillä on kaunista, niin yksinkertaisen harmoonista. Kuka ihmeen ihminen on saanut Bonsaipuun kukkimaan, uskomatonta taitoa.
    Upeita Bambuja, paksumpia ja tuuheampia kuin Nepalin vuorilla.
    t.Lea

  2. äiti 16.03.2011 klo 23:01 #

    Kerrassaan upeita kuvia!
    Olet oikeassa tukikehikon suhteen, luulisin;-). Kunpa pääsisi tuohon näyttelyyn ensi kuussa…

    • Tatu 17.03.2011 klo 03:59 #

      Valitettavasti bonsaisetti on vain neljän päivän pituinen (jos sitä ylipäätään pidetään, johtuen tämänhetkisestä tilanteesta Kanton alueella).

  3. Topi 17.03.2011 klo 02:29 #

    (Karkeaääninen virhesummeri) VIRHE! Sanoit bambua puuksi! Bambu on kuitenkin, uskokaa tai älkää: heinä.

    • Tatu 17.03.2011 klo 04:00 #

      Mister näsis vauhissa. 😛

  4. Acjama 17.03.2011 klo 16:08 #

    Ovatko nuo oikeasti bonsai-puita? Vai olisiko sittenkin telellä kuvattuja MUTANTTIpuita TÄDÄÄÄ?!? Noilla hormoonihedelmillä ei Japaniin tulisi nälänhätää koskaan enää.

    Kauniita ovat. Showa Memorial Parkissa Nishi-Tachikawassa on myös kiva kokoelma. Mutta se on ainoastaan kiva, ei noin hieno.

    • Tatu 18.03.2011 klo 02:21 #

      Hehe! Jos ne ois telellä kuvattuja isompia puita niin sitten skuuppi olisikin jumbokokoiset ruukut. 😀

      Kävin kerran pikavisiitillä tuolla Showa-puistossa. Ei tosin ollut silloin kamera mukana.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.