Universal Studios Japan ja Harry Potter

19 Tam

Hiphei! Aarteita arkistojen kätköistä.

Käytiin tuossa talvella pari vuotta sitten morjestamassa Potteria ja kavereita Universal Studios Japanissa. Tämä artikkeli keskittyy ainoastaan tuohon taikureiden maailmaa käsittelevään alueeseen. Muuten USJ:stä voitte hieman lukea aikaisemmasta artikkelista. Harry Potterin erikoisalue nimeltään ”The Wizarding World of Harry Potter” avautui kesällä 2014, ja on ollut ilmeisesti supersuosittu siitä lähtien tehden vuodesta 2014 USJ:n kävijämäärältään toiseksi vilkkaimman huvipuiston avausvuoden jälkeen. Armottomien ruuhkien välttämiseksi suuntasimme studioille normaalina arkipäivänä ja vielä keskellä talvea. Ei paikka tietenkään ollut autio, mutta oletettavasti vähän siedettävämpi.

Harry Potterin maailma on itse asiassa erotettu muusta huvipuistosta. Alueen rajallisuuden ja suosion takia jo itse paikkaan pääseminen oli ruuhkaisina aikoina säännösteltyä (nykyään helpottunut). USJ:n keskellä oli erityiset automaatit joista voi varata itselleen paikan tasaisin väliajoin oleviin sisäänpääsylohkoihin. Oletettavasti, jos Potterin alue on liian täynnä, puiston työntekijät vähentävät vapaita paikkoja tulevissa lohkoissa rajoittaen täten sisään virtaavien vieraiden määrää. Ainakin noin arkipäiväisenä talvena saimme sisäänpääsypaikat puolen tunnin sisään siitä kun kävimme automaatilla ja myöhemmin päivällä säännöstely poistui kokonaan käytöstä. Kävimme tosin muissa kohteissa aamulla ja vasta päivällä suuntasimme Potterilandiaan. Jonot erikoisalueelle olivat aamupäivällä paljon pidemmät.

Alueelle kuljetaan metsäistä reittiä pitkin, mikä estää suoran näkymän yleiseltä puolelta. Varmastikkin tarkoituksena on tarjota vieraalle yllättävä näkymä, kun lopulta rakennukset on nähtävissä koko komeudessaan. Jo metsätietä kulkiessa tunnelmaa luo ajoittain puiden lomasta pilkistävät savupiiput, elokuvista tuttu musiikki ja rekvisiitta, kuten maahan tipahtanut lentävä auto.


Sisäänkäyntiportista avautuu näkymä Tylyahon (Hogsmeade) pääkadulle ja portin vieressä olevalle juna-asemalle. Yleisesti ottaen kaupunki on todella hyvin rakennettu. Universal Studios Japan on muutenkin täynnä yksityiskohtia, mutta väittäisin että homma on korotettu Potterin alueella useaan potenssiin. Jos ei mene tihrustamaan ihan nenä kiinni seinään, niin rakenteiden voisi luulla olevan melko vanhojakin… vaikka kulissit ovat vain noin vuosi sitten väsättyjä. Jos muita vieraita ei olisi läsnä niin voisi hyvinkin erehtyä kävelevänsä elokuvien kulisseissa.

Alueella oli muutama palkattu länkkäri edustamassa Tylyahon asukkeja. Lähinnä heidän tehtävänä on poseerata vieraiden kanssa kuvien ottamista varten… niinkuin huvipuistojen maskoteillä yleensäkkin.

Hunajaherttuan (Honeydukes) kauppa on täynnä potterimaisia makeisia. Niillä on tosin myös hyvin potterimaiset hinnat.

Kolme luudanvartta (The Three Broomsticks) toimittaa ravintolan virkaa. Siellä tarjoillaan huvipuistosapuskaa englantilaisella twistillä, sekä tietenkin kermakaljaa (butterbeer), joka on tosin alkoholitonta. Maultaan se ei juuri olutta muistuta. Kyseessä on lähinnä erittäin makea karamellimainen juoma kermavaahdolla. Nam? Muovisen kermakaljatuopin voi ottaa halutessaan mukaan matkamuistoksi. Se kannattanee pesaista ensin kunnolla wc-tiloissa ettei laukku tahmaannu sokerista.
Sianpää (The Hog’s Head) on vähän röttelöisempi kuin Kolme luudanvartta. Siellä on lähinnä tarjolla virvoikkeita mukaanlukien kermakaljaa.

Postitoimisto on täynnä (mekaanisia) pöllöjä. Ehkä ihan hyvä ettei nuo linnut ole oikeita, koska parrujen alla saattaisi olla aika vaarallista kulkea löysien yllärien takia.


Kylästä löytyy myös Sekon pilapuoti (Zonko’s Joke Shop), joka on käytännössä Harry Potteriin liittyvien matkamuistojen myymälä.

Alueen suurin rakennus on itse Tylypahkan (Hogwarts) koulu. Se on varsin vaikuttava linnamainen rakennus, minkä sisään on rakennettu Harry Potter alueen pääasiallinen huvipuistolaite, Harry Potter and the Forbidden Journey. Sen vieressä on alueen toinen laite, Flight of the Hippogriff, joka on vain uusiin kuoriin päivitetty lasten vuoristorata. Vuoristorata on aika mitäänsanomaton, mutta ymmärrettävästi nuoremmalle väelle täytyy tarjota vaihtoehto, koska itse linnan sisäisen laitteen matkustajille on kokorajoituksia.Tuohon päänähtävyyteen on usein aika pitkä jono, ja jonotusalue on myös sen mukainen. Onneksi erittäin pitkän reitin varrella on paljon nähtävää linnan yksityiskohdissa. Jännänä ominaisuutena linnan sisätiloihin ja tunnelmaan voi tutustua ilman että menee itse huvittelulaitteen kyydittäväksi. Täten pituusrajoitteiset tai vuoristoradoissa huonovointiset eivät jää paitsi huvipuiston ehkä hienoiten rakennetusta kohteesta.Itse laitteen toiminnasta ei ole ymmärrettävästi kuvia. Sitä voisi parhaiten kuvailla vuoristoradan ja videoesityksen sekoitukseksi. Melko vastaava kuin ”The Amazing Spiderman” laite, mutta enemmän vuoristoratamainen ja huomattavasti kehittyneempi. Lähinnä ajelun aikana lennetään vauhdikkaasti ympäri velhokoulua luudan selässä, mikä on varsin luonteva teema vuoristoradalle.

Vaikka linna on yksityiskohdiltaan hienoin, ei alue kokonaisuudessaan jää paljoa jälkeen.


Paljon on myös rauhallisempia nähtävyyksiä, kuten esitys sopivan taikasauvan valinnasta. Tämän jälkeen toki porukka ohjataan kauppaan, josta moisen voi ostaa hyvin suolaiseen hintaan.
Illan pimetessä aluelle syttyy tunnelmallinen valaistus, mikä saa Potterin maailman näyttämään kovin maagiselta… eheh…

Loppuboonuksena Seesamitie-sukat.

Mainokset

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: